Automatisering van het design proces

Automatisering – het gebruik van computers om taken te herhalen – wordt steeds belangrijker in de engineering. De toepassing van automatisering kan technische en commerciële voordelen opleveren voor een technisch ontwerpproject: kosten en rekentijd kunnen worden verminderd, terwijl de geproduceerde ontwerpen efficiënter kunnen zijn.

Geoconstruct is druk bezig met het automatiseren van het ontwerpproces met Python, het zogenaamde parametrisch ontwerpen. Zo hebben we een zeer uitgebreide softwaremodule in-house ontwikkeld waarmee we alle resultaten uit Plaxis kunnen halen (voor meerdere fasen tegelijk). Dit omvat buigende momenten, dwarskrachten en normaalkrachten. Maar ook ankerkrachten, de gebruikte parameters, de toegepaste veiligheidsfilosofie, een overzicht van fasen, etc zijn voor meerdere fasen binnen enkele seconden beschikbaar. Zo kunnen grafieken van phi / c-reductiefasen worden weergegeven met de veiligheidskenmerken duidelijk weergegeven. En de mogelijkheden zijn nog veel uitgebreider. Dit bespaart ons veel tijd voor onze klanten!

We kunnen u ook de tools bieden die u nodig heeft voor uw engineeringwerk. We verbeteren onze kennis op dit gebied constant en zijn geïnteresseerd in ontwikkelingen zoals machine learning.